dijous, 28 de novembre del 2013

CONTE COOPERATIU

El grup 1 format alguns dels nens i nenes de primer, segon i tercer hem creat un conte entre tots amb només una primera frase que la monitora Victòria ens ha donat.

Aquest ha estat el nostre conte:

Hi havia una vegada, un poble dalt de la muntanya, que es deia poble Castanya, on el seus habitants eren pobres. Alguns dels seus habitants treballaven a les mines, i altres al camp, on plantaven plantes, i menjaven d'allò que collien. També portaven les verdures que collien a la ciutat del costat, que es deia Pardalet.

En aquest poble hi vivia un alcalde, que era noi jove, molt simpàtic i alt.

L'alcalde de Castanya, va anar a parlar amb l'alcalde de la Ciutat Pardalet per explicar-li que necessitava més gent al poble per poder treballar els camps. De camí, va trobar-se un gos marró i blanc i se'l va endur al Poble Castanya perquè no tenia família.

El gos, al que van anomenar Rex, i li van posar una placa amb el seu nom, i des d'aquell dia sempre acompanyava a l'alcalde. Tot el poble se'l estimava molt, perquè des de que va arribar al poble es va dedicar a ajudar a tota la gent del poble que el necessitava.

Un dia va conèixer a un nen que vivia solet, perquè els seus pares havien tingut un accident. Aquest nen es deia Pau, i tenia nou anys, i en Rex l'ajudava molt, es posava a sobre i el llepava per despertar-lo cada dia, i l'acompanyava a l'escola, després l'anava a buscar, anava al mercat amb ell a comprar, jugaven junts...

El nen va anar creixent, i el gos amb ell, el gos va tenir gossets, i el Pau també va conèixer una noia i es van casar. I així van crear la gran família que el Pau no havia tingut de petit.


Esperem que us hagi agradat.